pondelok 16. januára 2012

Je to etické?

Je to etické?

Z pohľadu ateizmu je človek len hmotou a život je absurdný.Nemá zmysel.
Feministky a liberáli presadzujú pôžitkársky postoj k životu. Tento prístup je podľa nich dôležitejší významnejší a rozhodujúcejší ako potreby tých okolo nás.
Preto presadzujú kult smrti, interupcie bez obmedzení,eutanázie, sex bez zodpovednosti...
..................................................................................................................................
1/ Ak teda interrucpia nie je vražda, aspoň do toho 5.mesiaca, potom sa natíska zavážna otázka.Ak to vyvíjajúce sa dieťa nemá mať práva ľudskej dôstojnosti a ochrany života, je zranenie matky, ktorá po agresívnom útoku potratí len poškodzovaním cudzej veci?Potom by adekvátnou náhradou za takto zničené očakávané tehotenstvo bolo len pol kila bravčového.
.....................................................................................................................................
2/ Skúsim iný príklad.Vžite sa do situácie, že máte ťažko choré dieťa,ktorému pomôže jedine transplantácia.No niet darcu.A ktosi vám ponúkne možnosť získať chýbajúce orgány,ale nelegálne.Kdesi nadruhej strane planéty cieleným usmrtením inéhodieťaťa, ktorému tieto orgány odoberú.A vám ich ponúknu a zachránia život vášmu dieťaťu.Ako sa rozhodnete?
.......................................................................................................................................

3/ Ideme ďalej. Predstavte si, že máte nejaký problém.Zdravotný.A tento by sa dal úspešne liečiť transplantáciou.Napr. máte celulitídu a tá by sa dala odstrániť , hypoteticky,transplantáciou kože. A tak sa dohodnete s priateľkou, že si orgány ušijete na mieru.Splodíte potomka,ktorému v treťom mesiaci, dokedy sú povolené interrupcie bez obmedzení aj z roztopaše žien, necháte odborníkom odobrať mozog.Plod sa ďalej bude vyvíjať bez mozgu.Takéto novorodeňa necháte stiahnuť z kože a máte záplaty na svoj škaredý zadok. Prečo nie?Veď ten plod bol "usmrtený" v zákonom stanovenej lehote a ďalej sa to vyvíjalo len ako hromada náhradných súčiastok. Je to etické?
..........................................................................................................................................

4/ Jedným z mnohých argumentov na podporu interrucpií je tvrdenie, že je správne,aby ženy mohli tieto zákroky podstupovať v prípade, že majú veľa detí.Napr.už majú jedno a to druhé by výrazne zaťažilo rozpočet rodiny.Lenže akékoľvek tehotenstvo a jeho ukončenie pred termínom je ohrozením zdravia i života ľudskej samice.Preto sa pýtam, či nie je lepšie vykonať na svojom zdravom už narodenom dieťati eutanáziu a dovoliť,aby ho mamina zomlela v mlynčeku na mäso a prebiehajúce tehotenstvo bez rizika poškodenia zdravia rodičky nechať prebehnúť až do pôrodu. Všetci by boli predsa happy...hm?

1 komentár:

  1. Jejo, zase kopa hlúpostí pokope.

    (1) Zranenie nie je vec, nedá zaplatiť, lebo napr. čas a bolesť sa nedá vrátiť, poškodenie sa nedá úplne odstrániť. Ďalej, aj keď plod do určitého času nie je človek, je na matke, či ho chce. Ani ten sa nedá vytvoriť z peňazí.

    (2) Je to obyčajná vražda a nik normálny sa nerozhodne zavraždiť iného aby zachránil seba alebo svoje dieťa...

    (3) Novorodeňa bez mozgu nie je novorodenec, dokonca ani necíti bolesť...

    (4) Je rozdieľ zabiť dieťa, človeka a plod, ktorý ešte nie je človekom. Takže nie, neboli by happy.

    OdpovedaťOdstrániť